HISTORIK

Stewes Servicefirma bildades 1986 av Stewe Engberg och verksamheten stratade inom service och underhåll på industrier. 1993 ombildades företaget då aktiebolaget Stewes Servicefirma i Dångebo AB bildades och Britt Johansson gick in som delägare. Verksamheten fortsatte dock som innan.

 

1999 rotade sig verksamheten i Konga och man köpte en lokal och en del maskiner för att kunna tillverka plåtdetaljer i mindre skala. Med tiden växte efterfrågan av tillverkning i plåt och företaget hyrde in sig i lokalerna i grannfastigheten.

 

2002 togs beslutet om att expandera ytterligare och man köpte in en kantpress och byggde till en svetshall på 680m². Inte långt därefter köptes även en stansmaskin och tillverkningen fick ett bättre flöde och efterfrågan av tillverkning i plåt växte.

 

2005 köptes grannfastigheten in och en större måleri- och monteringshall byggdes. Duktig personal och hög kvalitetsnivå ledde till flera nöjda kunder som i förlängningen gjorde att Stewes Servicefirma fick en fortsatt ökad tillväxt under flera år.

 

Ytterligare en kantpress installerades 2007 för att hinna med i den ständigt ökande efterfrågan. Tack vare alla framgångar blev Stewes Servicefirma samma år utsedd till Årets Gasellföretag i Kronobergs län.

 

2009 gjordes en stor investering då en laserstans köptes in och installerades. TRUMPF TruMatic 7000 för kombinerad stansning, laserskärning, bockning, gängning och omformning upp till 8mm plåttjocklek.

 

Det blev åter igen läge att bygga ut och delar av den befintliga maskinparken samt plåtlagret fick flyttas till nya lokaler på 680m² för att få ett bättre flöde i verksamheten.

 

Året därpå, 2010 installerades en trumlingsanläggning för avgradning och polering av metalldetaljer.

År 2012 köptes en ny elektronisk kantpress Trumpf Trumatic 7036 in. Miljövänlig och ergonomiskt utformad.

 

Läs mer om Stewes Servicefirma, affärsidé och verksamhetspolicy. Klicka här>>
 

 

Stewes Servicefirma i Dångebo AB, Postvägen 10, 362 40 KONGA
tel 0477-549 80